Barça komt slechte start te boven in 'Clásico'

Barça komt slechte start te boven in 'Clásico'
FC Barcelona hoeft geen inhaalrace in te zetten in de Spaanse titelstrijd. De Catalanen wonnen zaterdag El Clásico van Real Madrid met 1-3 en hebben nu evenveel punten als De Koninklijke.

Barcelona en Real staan beide op 37 punten. Barça heeft een iets beter doelsaldo, maar speelde wel een wedstrijd meer. Real wist dat het bij een overwinning zes punten voor zou staan.

En dus begonnen de Madrilenen furieus. Al na 21 seconden grepen ze de leiding, al ging daar wel een enorme blunder van Barça-keeper Valdes aan vooraf. Barcelona dacht rustig op te bouwen na de aftrap, maar Valdes speelde de bal zo in de voeten van een Madrileen, waarop Karim Benzema 1-0 maakte.

In de eerste fase daarna bleef Real de betere ploeg, maar echt grote kansen kreeg het niet. Het was juist Barça dat scoorde. Alexis Sanchez schoof na een half uur op aangeven van Lionel Messi de gelijkmaker binnen. Dat hielp Barça over het dode punt, want het nam de wedstrijd steeds steviger in handen.

Dat resulteerde al kort na de pauze in een voorsprong, zij het met een beetje geluk. Xavi probeerde het vanaf de rand van het penaltygebied met een halve volley. Normaal niet iets waar Iker Casillas van wakker zou liggen, maar doordat Marcelo de bal van richting veranderde, moest de doelman de bal toch uit het net halen.

Ondertussen namen de frustraties bij Real toe en maakte de thuisclub enkele forse overtredingen. Maar rode kaarten werden niet getrokken. Barcelona scoorde nog wel. Cesc Fabregas kopte na 66 minuten bij de tweede paal een voorzet vanaf rechts van Dani Alves binnen. Kort daarvoor had Cristiano Ronaldo de 2-2 voor het inkoppen, maar de vedette ging slordig om met de kans. Aan de andere kant deed Barça in de slotfase hetzelfde, want het had ook zomaar 1-4 of 1-5 kunnen worden.